Reklama
 
Blog | Ludmila Sedláková

Reakce na článek o desetinásobném nárůstu rakoviny v nejbližších letech

Před pár týdny si mnozí z nás na internetu přečetli informaci, že v následujících letech 10x stoupne výskyt rakoviny s uklidněním, že mnoho typů tohoto onemocnění se dnes už vyléčí a že díky dlouhověkosti někteří z nás možná onemocní až ve vysokém věku …Hezká vyhlídka, že?

Ani jednou zde ale nezaznělo, proč tomu tak je, proč nastává tento zvyšující se „trend“…

Jistě máme všichni mnoho odpovědí . Stres, špatná strava, špatné ovzduší…něco mimo nás, co je bohužel neovlivnitelné a je to tedy jakási daň naší vyspělé civilizaci.

Reklama

Protože pracuji jako homeopatka i s onkologickými pacienty, vím, jak je těžké vyrovnat se s touto nemocí nejen po psychické stránce, ale i s různými fyzickými potížemi a to nemluvím o konečných stádiích této nemoci, kdy mnoho lidí umírá v bolestech, omámeno morfiem. Nikomu z nás se jistě onemocnět rakovinou nechce a přeci děláme tak málo pro to, aby se to nestalo. Nejsem žádný dogmatik – makrobiotik, vegan, asketa či snad fatalista, věřící, že co se má stát, se stane. Věřím, že spoustu věcí můžeme v životě ovlivnit. Stejně tak fakt, zda rakovinou onemocníme či neonemocníme.

Stačí se jen zamyslet nad životním stylem mnohých z nás, nad způsobem stravování, nad aktivním či pasivním kouřením, nad tím, jakým způsobem dokážeme eliminovat stres a trápení v našem životě. Psychika je vůbec velmi důležitým faktorem. Proč tedy lidé nedělají více pro své zdraví ?

Odpověď je jednoduchá. Bohužel jsme velmi snadno ovlivnitelní. Říká-li reklama, že je pro děti zdravá Nutella, že jsou smažené chipsy úžasná pochoutka (jak chutné jsou smažené chipsy s majonézou), že nám pomohou léky na bolest, kterými do sebe dostáváme jen další chemické látky, namísto toho, abychom se snažili odstranit příčinu bolesti, pak to všechno také budeme dělat. Pokud jsme reklamou nuceni „dobře vypadat“, být nejlepší, nekrásnější, nejštíhlejší…většina z nás této životní filozofii podlehne. Bohužel, není v tom ani špetka přirozenosti, zdraví a pohody. Vím, že spousta lidí se snaží žít zdravě. Ale je jich stále velmi málo. A tak si říkám, že kdyby se vynaložila alespoň jedna setina peněz, vynakládaných do lživých reklam na reklamu o prevenci – ale o skutečné prevenci, kdyby lidé více naslouchali vlastnímu tělu, duši a přírodě a méně reklamě a farmaceutickému lobbingu, možná bychom tento fakt – stoupající výskyt tzv. civilizačních nemocí, dokázali změnit.

Co považuji za nejhorší je to, že ani lékaři většinou se svými pacienty prevenci neřeší. Pacientům změří tlak, cholesterol, natočí EKG a posléze pacient „nafasuje“ léky, kterých je ke stáru stále více. Jsem si jistá, že zdraví máme ve svých rukou a je na nás, jak budeme žít. Nepodléhejme hektickému způsobu života a už vůbec ne strachu z rakoviny. Je spousta možností, jak se můžeme pokusit tomuto onemocnění vyhnout. Mám-li onkologického pacienta, téměř vždy se dopátráme k příčině vzniku jeho choroby.Věřte, že nejsme pouze náhodně vybráni osudem k této nemoci. Způsob života si přeci volíme my sami.

Lékař ve zmíněném  článku hovoří, že medicína dokáže mnoho typů rakoviny vyléčit. Opět mne napadá otázka, jak vlastně. Chemoterapie, ozařování či biologická léčba neodstraní příčinu onemocnění. Zabije nádorové buňky, ale bohužel dá zabrat i těm zdravým. Samozřejmě, je to zatím jediná metoda, kterou věda vymyslela a spoustě lidem zachránila život. Aby byl pacient trvale zdráv a nemoc se mu nevrátila, je nutné právě onu příčinu odstranit. Proto by bylo jistě velmi důležité, kdyby fungovala osvěta pro pacienty s rakovinou, jejich rodiny i pro ty, kteří jsou ještě zdrávi. Bylo by žádoucí pracovat v období remise sám na sobě, upravit si jídelníček a hlavně se snažit dopátrat příčiny vzniku onemocnění a tu odstranit.

Jsem přesvědčena, že úmrtnost na rakovinu by byla mnohem nižší !

Nechci v žádném případě nikoho odrazovat od léčby, kterou naše medicína nabízí, ale pouze vybízím k tomu, aby se lidé naučili být spoluodpovědní za své zdraví, pracovali na sobě v souladu s přírodou a se sebou samými. Sebelepší léky, další a další investované peníze do ještě lepších chemoterapeutik, antibiotik apod. nedocílily toho, že je populace zdravější. Nedokázali rakovinu porazit. Pouze prodlužujeme lidský věk, ale za jakou cenu. Běžte se někdy podívat třeba na oddělení LDN.

Přeji si, aby se ona katastrofická vize uvedená v onom  článku nenaplnila a abychom o své zdraví dokázali pečovat, jako pečujeme o své domy, o svá auta, o své nehty a vrásky…. Abychom si necpali do těla analgetika na bolesti, silikonové implantáty, botoxové injekce, ale raději volili metody přírodní léčby, sportovali a zdravě jedli. Zdraví máme opravdu jenom jedno a když už jsme pak nemocní, je občas  pozdě „honit bycha“…